• Flow for Grow

  Weidezoom 7
  2841SP Moordrecht
  KvK nummer: 27364946

  Florian Hiele is lid bij de VIV (www.vivnederland.nl) onder lidnummer: 1907696A

  Dhr. F.D. Hiele is aangemeld bij Vektis onder de AGB-code: 90-046688
  De praktijk FLOW FOR GROW staat geregistreerd onder AGB-code: 90-55309
  Voor meer informatie zie www.agbcode.nl

Hoe kom ik van mijn sociale fobie af?

Wanneer je van je sociale fobie af wilt komen, ben je hier bij het juiste adres. Zelf heb ik jaren last gehad van sociale angsten en heb zelfs een sociale fobie ervaren. De doorbraak was, hoe gek het ook klinkt, het accepteren dat ik een sociale fobie had. Ik zal het wat beter uitleggen.

Wanneer ik in sociale interacties was, ervoer ik, dat ik vaak dingen wilde zeggen of uiten. Echter dacht ik dan een fractie later: “Wat zal men er van denken als ik dit zeg of uit? Is het niet gek om dit te denken? Mogen ze me dan nog wel?” Die gedachte zorgde er vervolgens voor dat ik in een interne strijd kwam waar ik wel iets wilde zeggen/uiten, maar het niet deed.

Dit gevecht kon wel uren duren en voelde als een brullende vulkaan die dicht werd gehouden.

Maar door wie werd hij eigenlijk dicht gehouden? Tja, niet door de buurman. Ik zelf was degene die hem dicht hield, omdat ik bangs was wat andere van mijn gedachten zouden vinden.

Het grappig van dit verhaal is eigenlijk dat ik bang was dat anderen mijn uitingen gingen afkeuren en dat ik het daardoor zelf ben gaan doen! Ik ging namelijk mijn eigen ideeën afkeuren. Ik ging mijn eigen gevoelens afkeuren en ze onderdrukken.

Deze weg heeft mij niet geholpen en zorgde er uiteindelijk voor dat ik niet anders kon dan de strijd opgeven. En dus ben ik de strijd gaan opgeven en gaan accepteren wat en wie ik was. Ik ben mijn gevoelens gaan uiten. Ik ben mijn gedachtes gaan uiten. Ik ben mijn ideeën gaan uiten. En naverloop van tijd verdwenen mijn sociale fobie en genoot ik weer van wie ik was.

Nu is de vraag aan jou. Hoeveel langer wil jij jezelf nog tegenhouden en de vulkaan onderdrukken? Hoeveel langer wil jij de strijd nog aangaan? Of ben je er nu klaar mee en wil je sociale vrijheid ervaren?

Zo ja, bekijk dan de gratis sociale fobie video serie waar ik je 20 inzichten geef over hoe jij je sociale fobie kan aanpakken.

Wil je echter definitief van je sociale fobie af? Begin dan vandaag nog met het programma “Sociale Vrijheid”.

Wat is jouw volgende stap naar een sociale vrij leven waarin jij doet wat jij wilt en geniet van het leven?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *